Flamengo Reunion Session 2023 – dodatek

V prosinci minulého roku jsem tady recenzoval jeden mimořádně povedený počin. Parta skvělých muzikantů si dovolila oprášit legendu naší rockové scény. K 50. výročí vydání nadčasového alba „Kuře v hodinkách“ sáhli do minulosti. Vytáhli z ní pár slavných pecek, velice šikovně je „přetavili“ do moderní, rockové podoby a vydali pod názvem Flamengo Reunion Session. Nejdříve na nosiči CD a v digitálních formátech, nyní přišlo do prodeje i LP.

Pánové Pavel Fořt, Vladimír „Guma“ Kulhánek, Jiří „Zelí“ Zelenka, Jan Holeček, Vladimír „Boryš“ Sacký a dáma Petra Macháčková, jinak řečeno Flamengo Reunion Session, to jsou ti, kteří se o tuto událost zasloužili. A rozhodně se jim to povedlo náramně. “Kuře v hodinkách” zamávalo křidélky a po padesáti letech opět vyletělo k rockovému nebi. Viz. moje recenze.

Ve sleeve note, uvěřejněném na obalu LP, známý hudební publicista Petr Korál píše: dovoluji si citovat:

 „Je zbytečné znovu opakovat, že v podobě „Kuřete v hodinkách“ český rock povil zcela nadčasovou a navýsost ojedinělou nahrávku, která patří mezi absolutní vrcholy celé jeho historie. U příležitosti padesátého výročí první edice desky vzniklo toto živé album v podání skupiny Flamengo Reuninon Session. Která “resuscituje“ repertoár Flamenga z let 1970 – 1972 a v jejímž obsazení fungují i dva tehdejší přímí účastníci – Pavel Fořt a Vladimír “Guma” Kulhánek. Nejde přímo o comeback, je to prostě “jen” vzpomínka na časy, které se z mnoha důvodů nemohou opakovat, avšak proč jim nevzdat důstojnou poctu?

A já jen dodávám, že je povinností každého rockera a zároveň milovníka „elpíček“, tuto černou placku zařadit do své diskotéky. Neb se nestává každým rokem, aby naše, jinak poněkud vyčpělá, rocková scéna vyprodukovala něco tak výjimečného. Flamengo Reunion Session vykřesali ze starého popela zářivý krystal.

2 thoughts on “Flamengo Reunion Session 2023 – dodatek

  1. Vykřesali z popela zářivý krystal… no, to bych zas tak neviděl. Ten krystal vydalo slavné Flamengo před 50ti lety. Teď to už jen praní staré košile.

    1. Souhlasím, na druhou stranu “remake” něčeho zajímavého není od věci, myslím. Průšvih je jinde! Není dnes nikdo, kdo by pokračoval v tom. co kdysi Flamengo nastartovalo! Myslím poctivý český bigbít, bez hnoje počítačových samplů atd. ZS.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!