RAYE – My 21st Century Symphony. Zrodila se megahvězda!

Měkce pohádkový hlas speekra uvádí album dámy, o které jsem ještě před pár dny nevěděl zhola nic. Vítá přítomné v proslulém, špinavém, zaprášeném, bluesovém klubu, kterému říkají Royal Albert Hall. Netuším, zda je to myšleno ironicky. Pak uvádí účinkující: majestátní Heritage Orchestra pod taktovkou Toma Richardse, 30členný gospelový pěvecký sbor Flames Collective a velmi speciálního hosta, “…prosím, srdečně přivítejte nádhernouRAYE!” Na pódium vpochoduje snědá krasavice v bílém korzetu, rozhlédne se a na uvítanou zakřičí něco ve znění: “…děláš si, kurva, srandu?” Tak zní uvedení současné britské megahvězdy na live vystoupení, a vydané na LP albu pod celým titulem RAYE – My 21st Century Symphony. (Live at the Royal Albert Hall).

Říkáte si, co je to za ženskou, ta RAYE? Že vypálí do publika oplzlou vulgárnost v první větě!? A na konci první skladby “Oscar Winning Tears” mimo mikrofon vyštěkne hlášku”…doprdele“! Dovolím si krátké seznámení. Rachel Agatha Keen, známá pod uměleckým jménem RAYE, je příkladem toho, jak může rodinné dědictví pozitivně ovlivnit uměleckou dráhu. Narozená v roce 1997 britskému otci a ghansko-švýcarské matce. Vychovaná v Londýně v mimořádně hudebně nadané rodině. RAYE byla obklopena hudbou od útlého věku. Tento bohatý hudební základ jí poskytl nejen inspiraci, ale i technické znalosti, které později využila při psaní vlastních písní. Její talent se projevil už v raném věku, kdy v šestnácti letech napsala písně, které se dostaly do rádiového éteru. A dnes je megahvězdou globálního rozsahu!

Pokud máš zájem - pokračuj - dozvíš se víc →

2 thoughts on “RAYE – My 21st Century Symphony. Zrodila se megahvězda!

  1. Dovolím si přidat můj poznatek. Studiová verze je oproti této živě zahrané velmi skrovná. A řekl bych že i nic moc.Ten orchestr plus sbor těm písním dává neskutečný drajv. Jako by to byly úplně jiné skladby. Jinak na LP z Anglie jsem čekal skoro 14 dní.

  2. Já byla na pražském koncertě. Bylo to hodně dobré, Raye sice neměla za sebou takový orchestr, bylo to spíše komorní ale ta holčina to prostě umí, publikum si okamžitě omotá kolem prstu. Přirozená, pohodová,na nic si nehraje. Hvězda se nezrodila,ona už jí je,a se vším všudy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!