Milostpane! Tak nám zabili spalovací motory! Který? Já znám dva!

Dovolil jsem si trochu parafrázovat slavnou hlášku neméně slavného Švejka. Ne, není to ovšem k smíchu, spíš k pláči! Opravdu by mně ani ve snu nemohlo napadnout, že se jednoho dne dočkám zániku klasických spalovacích motorů! Bohužel, to, o čem se už drahnou dobu mluví, a o čem jsme si zřejmě mnozí mysleli, že je to totální blbost, že to přece nemůže projít, bohužel, dneškem se stává realitou! Tak nám zabili spalovací motory, paní Müllerová! A zdá se, že nikdo s tím už nic nenadělá!

Cituji zprávu ČTK z 28. 3. 2023.

Veškeré emise CO2 ze spalovacích motorů u nových vozidel budou od roku 2035 v Evropské unii zpoplatněny. Členské země EU v úterý definitivně schválily normu, která od zmíněného data prakticky znemožňuje prodej nových benzinových a naftových aut. Souhlasu unijních ministrů s dlouho diskutovanými pravidly předcházela dohoda Německa s Evropskou komisí, která zajišťuje možnost dále využívat spalovací motory poháněné výhradně syntetickými paliv. Proti závazku hlasovalo v úterý pouze Polsko a zdržely se Itálie, Rumunsko a Bulharsko.“ A co Česko!?“

Je to smutné!

Že k tomu kývla i naše přizdisráčská vláda, nechutně nakažená bacilem bruselského vlezdoprdelství! Českou republiku, jejíž ekonomiku táhne hlavně autoprůmysl, tak totálně podrazila! Je opravdu vidět, že Fialové bandě tupců vůbec nejde o domácího člověka! Mohli se přijímané normě vyhranit! Mohli se spojit s výše uvedenými státy a vytvořit nějaký protiblok! Vytlouct z Bruselských hovad nějaké úpravy. Třeba ohledně ekologických paliv pro spalovací motory. Ne, neudělali to, protože na to nemá Fiala a spol koule! Bohužel, máme ve vládě lidi, kteří zradili, kteří se zaprodali!  A přitom… ještě v roce 2021 jsme si mohli přečíst tento článek! Alespoň na tom vidíme, jakou podrazáckou vládu tu máme!

Co nás čeká, milostpane?

To nikdo neví, paní Müllerová. Nebo, špatně řečeno, ví! Ale bojí se, či nesmějí o tom mluvit! Každopádně auta se spalovacími motory budou jezdit dál. Přesněji: budou dojíždět, dožívat. Nové káry se spalovacími motory si už po roce 2035 nekoupíme! Maximálně ty, „bezemisní“, tzn. využívající syntetická paliva! Už se mluví o tom, že budou předražená, pro běžného smrtelníka nedostupná! Jen pro zajímavost: v současnosti se cena za 1 litr syntetického paliva pohybuje kolem 240 Kč! Plus daň a doprava!

Ale, víte, paní Müllerová!, co je tom nejzajímavější!? Jen si to představte: tohle radikální “zelené” e -šílenství něřeší nikdo jiný, než Evropa! Nikoho nezajímají miliony letadel nad námi, a miliony lodí křižující světová moře. Zde hledejme hlavní znečišťovatele! Plus fabriky v Číně, Americe, Asii…

A co ta auta do zásuvky, Švejku?

To máte tak, paní Müllerová!  Všichni chtějí čubičku, která nekaká! A to přece nejde, to je proti přírodě! I ty káry na elektriku budou kakat! Sice jinak, ale budou! Podle mě je to cíl nerealistický a bude mít přímý a nemalý dopad na ekonomiku naší země a na životní úroveň lidí.

Nikdy jsem si nemyslel, že na svoji stránku budu vkládat takováto „politicko-ekonomická“ témata. Bohužel, doba spěje mílovými kroky někam, odkud už zřejmě nebude návratu! Je to smutné, paní Müllerová

A co kdybychom, milostpane, ta auta bez nafty tahali koňskými potahy! To nepůjde, paní Müllerová! To máte tak. I ty koně serou koblihy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!