Lipno a Lipensko. Vedro, vosy, prostě léto

Bylo léto, horké léto, tak jak léto má být… Další část letošní dovolené jsme nasměrovali do lokality Lipenska, tedy přehradní nádrže Lipno a blízkého okolí. Popravdě, stejně jako nedávno navštívené Krušné hory, i toto místo mi dlouhé roky unikalo z itineráře. A vím i proč. Hlášky těch, kteří tam už na Lipně byli a hlásili, že je tam všude draho, z Lipna nad Vltavou se stalo snobské městečko a že přes léto je všude navaleno mraky turistů. A my si letos řekli, že kašleme na řeči, sami se přesvědčíme. Po návratu mohu konstatovat, že nám Lipno a Lipensko připravilo zajímavé zážitky. Až na to vedro a všude přítomné vosy.

  • A co se týká těch upozornění a žehrání. Co se týká cen, byly hodně podobné cenám v Praze. Jsme tu v centru turistické destinace (patří sem i Frymburk nebo Černá v Pošumaví) takže s vyššími cenami je třeba počítat. Co se týká turistů, platí výše psané. Atraktivní destinace na našem území lákají. Ale např. na rozdíl od totálně přehuštěných lokalitách v Krkonoších je to kolem Lipna ještě relativně v pohodě.

Ubytování

Hotel Aktiv v Přední Výtoni. Tři *** hvězdy. Umístěný v poměrně prudkém kopci, asi 700 m od místní pláže. A od tříhvězdičkového hodnocení se odvíjí vše další! Dovolím si malé hodnocení.

Pokoj: mezonetový, při příjezdu čistě vysmýčený. Stejně tak čisté a „fajn“ povlečení, ručníky a osušky. Matrace na postelích tvrdé, kdo je zvyklý na své domácí z paměťové pěny, tady zřejmě zapláče, a dvě noci asi nebudou ty pravé, odpočinkové.

Úložné prostory: pro dva lidi dostačující, pro 3 – 4 nedostačující. Málo místa pro kufry.

Strava: připomínám tři hvězdy! Snídaně klasické, formou bufetu. Salámy, sýry, vejce, paštiky, jogurty, cereálie atd. Večeře volným výběrem ze DVOU jídel + polévka. Obědy jsme neměli, takže nemohu sloužit. Co se týká kvality: jako ze školy, poznamenala moje žena. Hlavní jídla vcelku dobrá, člověk se nají, ale opět zdůrazňuji:***!

  • K jídlu ještě poznámka. Podle slov provozovatele, kapacita hotelu Aktiv je kolem 150 ubytovaných, pokud počítáme i přistýlky. A při takových počtech je jasné, že v relativně malé kuchyni a s omezeným počtem zaměstnanců není možné předkládat každý den full nabídku obědů a večeří, třeba o šesti položkách.
Pokud máš zájem - pokračuj a dozvíš se víc →

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!