Fotogalerie obrázků umělé inteligence AI

I když by se vlastně dalo říct, že jde v tomto případě o OBRAZOVOU galerii, protože výsledky práce AI generátorů, jako v tomto případě v programu Deeply, nemá s fotkami nic společného. I když, jak nad tím přemýšlím, ono ani snad o OBRAZY nejde! Protože ten, kdo umí malovat, chytne uhel, vodovky, olejové barvičky…a tvoří obraz s nějakým cílem, má nějakou vizi, případně maluje scény, které před sebou v reálu vidí. Jenže AI umělá inteligence k tomu přistupuje zcela jinak.tomto článku to popisuji. Takže bych to spíše nazval jako SLÁTANINY. Ale uznejte, že v mnohých případech hodně zajímavé.

Pochopil jsem, že hlavně záleží na kvalitě a „učenlivosti“ AI umělé inteligence. A pak také na tom, jak detailní výzvu nebo podnět (promt) té „inteligenci“ zadáme. Věřím, že potom špičkové programy dokážou generovat opravdu excelentní výstupy. Tedy slátaniny.

Teď k těm “obrazům” níže prezentovaným. U každého obrázku je uvedený promt – tedy textová výzva, kterou jsem AI vyzval k vygenerování. Zajímavé je, že někdy se AI zachovala přesně podle mých promt, jindy leckteré zadání, jakoby ignorovala, nebo nepochopila. Je možné, že jsem výzvu špatně formuloval. Nu, posuďte…ty slátaniny.

Zpracování “slátanin” ve foto-editoru ZONER X

V podstatě nedává smysl. Protože víbůh, v jakém formátu AI obrazy generuje. Pokud ve fotoeditoru obraz jen nepatrně zvětším, výrazně vystupují pixely. Jako kdybychom fotili nějakým hodně mizerným mobilem. Také si povšimněte, že takřka všem NEUPRAVENÝM obrazům AI přidělila stejně barevný základní tón zabarvení.

One thought on “Fotogalerie obrázků umělé inteligence AI

  1. Zdar, Já ten program Deeply taky zkoušel. Jsem milovník starých aut, tak jsem zadával hesla z tohoto ranku. A vycházel mi kolikrát pěknej bizár, jak třeba ta vaše lokomotiva. A pobavil mě ten Jágr. Až se tohoto chopí bulvár, to bude pak radosti mezi umělci.Myšleno ironicky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!