Spotify mi poslalo sumarizaci za rok 2023

Na této stránce dost často recenzuji nahrávky právě na základě poslechu ze streamovací platformy Spotify. Zde je jejich seznam. Jsem dlouholetý abonent, a společnost provozující tento stream má díky všemožným algoritmům dokonalý přehled o tom, co poslouchám. A vždy, ke konci roku, pro mne vytváří rozsáhlou sumarizaci. Takže mám pěkně v kostce vše spočítané. A, jen tak, pro zajímavost, vás, čtenáře této stránky, s tímto seznámím. A třeba si na základě těchto výsledků sami získáte tipy na další poslech. Spotify mi poslalo sumarizaci za rok 2023. Neboli rok v kostce. Tak tady je.

Osm mých nejposlouchanějších skladeb za rok 2023:

  1. Dry CountyThe B-52´S
  2. Deadbeat ClubThe B-52´S
  3. Shocking YouShocking Blue
  4. Send Me A Postcard – Shocking Blue
  5. Diamond Drink – Sven Hammond
  6. Šumienky z Polomu – Beata Dubasová
  7. Kotta nélküll – Locomotiv Gt
  8. Hodin´ On – Soul II Soul

Přiznám se, že samotného mě překvapila tři první místa. Ano, staré a druhdy slavné kapely, americkou The B-52´S a holandskou Shocking Blue jsem poslouchal velmi často, hlavně v první části roku, nicméně že se “propracovaly” až do čela seznamu je pro mne překvapující. Algoritmy Spotify asi nelžou.

Poslouchané žánry

  1. Rock
  2. Český rock
  3. Klasický český rock (zde netuším, co Spotify řadí pod tento žánr)
  4. Jazz
  5. New Wave – pop

Další údaje o mém poslechu skladeb na Spotify

Celkem jsem na platformě Spotify naposlouchal 7153 skladeb od 2843 umělců. Poslech mi zabral 53447 min – tedy asi 891 hodin – 37 dní v kuse. V tom je zahrnutý poslech doma, ve sluchátkách cestou do práce, či při cestách automobilem.

Každopádně musím říct, že Spotify je opravdu neuvěřitelně hluboká studnice všemožných nahrávek. V současnosti jich je už kolem 59 milionů! To je úctyhodné číslo. V praxi to znamená, že to, co hledám, to zde i najdu. Pár výjimek se najde, ale to je opravdu jen promile procenta. Nemám zde v úmyslu dělat Spotify reklamu, nicméně pokud jste fanouškem hudby, jako já, bez této, či podobné platformy (Tidal, Deezer, Qobuz, Apple Music atd.) se prostě neobejdete. Protože zde se, za únosný měsíční paušál, dostanete k nahrávkám, které třeba už nikdy nikde nekoupíte, nebo jen za nekřesťanské prachy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!