Kajunské kuře na smetaně

Co tento pokrm charakterizuje? Dohněda osmažené kousky kuřecího masa v lehce pikantní, smetanovo – máslové omáčce. To vše zvýrazněné nezaměnitelnou chutí kajunského koření. To se skládá ze soli, pepře, římského kmínu, hořčice, oregana, tymiánu, česneku, papriky, cibule a chilli. Koření bylo zakoupené v prodejně http://www.kralovstvichuti.cz. Nedělám nikomu reklamu, ale z vlastní zkušenosti doporučuji, protože jen co se týká koření, nabídka je neskutečně široká. Zpět k receptu. Zaručuji, že kajunské kuře na smetaně bude všem chutnat. Jako všechny zde prezentované 🙂

Sakra, možná si fandím, ale každopádně jde o můj vlastní recept, nikde neopsaný! Klikni na tlačítko níže a budeš vidět fotky.

Suroviny

2x kuřecí prso – nakrájet na nudličky

20 dkg zeleninové směsi – já použil „čínskou“

1 x cibule – nakrájet na měsíčky

3x stroužky česneku – nasekat nadrobno

1x zakysaná smetana

¼ l drůbežího vývaru

1 x polévková lžíce Kajun koření

½ lžíce sojové omáčky

½ lžíce balsamico

1 x lžička práškového zázvoru

1 x lžíce oleje

1 x hrst sušených hub – rozdrtit na drobno

Sůl, pepř

Postup

Maso jsem nakrájel na nudličky a na hodinu naložil do směsi suchého a tekutého koření. Plus nadrcené houby. Se solí opatrně, kajunské koření sůl obsahuje. Chilli tu není moc, směs je jen lehce pikantní.


Na trošce oleje jsem orestoval na měsíčky nakrájenou cibuli. Přidal jsem v koření naložené maso a zprudka na velkém plameni restoval až do zhnědnutí. Pak jsem přidal česnek, zeleninu a po chvilce jsem vše podlil 1 deci vývaru. Po chvíli dušení došlo na zakysanou smetanu trochu zředěnou a dohladka vymíchanou se lžící vývaru. Tu jsem přidal do pokrmu a nechal vše asi 10 minut pobublávat.

Teď byl čas na dochucení. Stačilo jen lehce dosolit. Ve finále jsem pokrm zahustil trochou maizeny se zbytkem vývaru. Směs musí být středně hustá. A po vypnutí plamenu jsem do pokrmu vložil lžíci másla. Už jsem nevařil, je zlehka míchal. A kajunské kuře na smetaně je hotové.

Přílohu jsem volil rýži. Dobrou chuť

Tematicky podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!