Elektromobilitě zazvonil zvonec – a pohádce je konec!

Bum! Velká rána! Obří bublina praskla! Konečně někomu došlo, že elektrická auta jsou jeden veliký průser! A lhali nám! Celá bruselská smečka všem lidem v Evropě vtloukala klíny do hlavy! Že elektrická auta (zabalená do obalu zvaného Green Deal) jsou jedinou „čistou“ budoucností Evropy! Že v roce 2035 hodíme do obří díry všechna auta s konvenčními motory a budeme jezdit už jen s elektrikou pod zadnicí! Jenže 4. 3. 2024 vybuchla v bruselském sídle EU bomba! Elektromobilitě zazvonil zvonec! Co je ovšem zajímavé, že si této mega zásadní informace jaksi nevšimla klíčová evropská média! Včetně těch našich! Otázka zní, jak je to možné? Kde najednou jsou ti přizdisráčtí novináři, kteří tak srdnatě obhajovali zvrácenost zelené ideologie!?

Co to stalo?

Ve zkratce. Do bruselských kanceláří konečně dolehlo to, co v odborném světě rezonuje už delší dobu. Že se do emisní bilance čistě elektrických aut musí započítat celý jejich životní cyklus!  Včetně emisních průšvihů při výrobě baterií z důrazem na jejich relativně krátkou životnosti a degradaci, více závislou na čase než na provozních hodinách. Že vůbec neexistuje jejich spolehlivá, efektivní a cenově dostupná recyklace, jako typicky nebezpečného odpadu! A že se jako fakt musí přijmout skutečnost, že většina elektrických aut má „svůj výfuk“ v uhelné elektrárně. Elektromobilitě zazvonil zvonec!

Někomu konečně došlo, že v onom neustále propíraném energetickém mixu evropských zemí stále převládá výroba elektřiny z uhlí a plynu! U nás z 50%, v Polsku z 70% a třeba v Německu z 40%!

Zásadní dokument?

Evropská komise přitom měla už nějaký čas k dispozici zásadní zprávu, mimo jiných i českých inženýrů Jana Macka a Josefa Morkuse z ČVUT), uveřejněnou na českém portálu REE (realistická energetika a ekologie). Včetně detailních tabulek emisí podle zdrojů. Závěry jsou „velmi“ překvapující! Co se týká emisí, nejlépe vycházejí tradiční spalovací auta, jak benzínová, tak naftová. Elektrická auta obsadila předposlední místo, horší je už tzv. šedý vodík, vyráběný ze zemního plynu nebo uhlí.

Vedení EU tak na své rozvrzané kocábce obrací plachty o 180 stupňů. To je začátek konce slepé sázky na elektromobilitu, která byla, je a bude ovšem spojena s obrovskými zmatky a zejména s astronomickými náklady! Přitom nesmíme zapomenout na to, že právě sázku na e-auta, jako „hvězdu“ své pomatené politiky, horlivě prosazoval tehdejší místopředseda Evropské komise a guru Green Deal Frans Timmermans. Kde je tomuto idiotovi konec… a elektromobilitě zazvonil zvonec!

A co Ursula „Lejno“?

Dokonce sama šéfka EK Ursula von der Leyenová  ostře mění svoji rétoriku! Už 21. února 2024 zdůraznila, že definitivní vymazání spalovacích aut se v roce 2026 dle rozhodnutí Komise přezkoumá a zreviduje. Nyní jde ovšem ještě mnohem dále, když tvrdí, že podle emisního shrnutí by vlastně plně elektrická auta měla být na pranýři! Co je v pozadí tohoto mega obratu? Dělá si někdo z občanů EU prdel!?  

Co je za tím schovaného?

Jednoduše řečeno: tlak obyvatel Evropy (celoevropské protesty zemědělců), kvapem se blížící volby a na obzoru nekontrolovatelná čínská invaze laciných elektrických aut! To je děsivá noční můra pro všechny, kdo nyní sedí v teplých bruselských seslích!

A co víc! Dochází k tvrdé revizi ideologie Green Deal! Všechny její části, příkladně solární a větrná energetika, emisní povolenky, zemědělské regulace atd., totiž neobsahují žádné studie, které by vysvětlily celý životní (užitný) cyklus, ani analýzy dopadů do věků budoucích!

Ptáme se, jak je to možné? Já tvrdím, že je za tím zoufalý amatérismus! Podporovaný mega dotacemi – čti úplatky! Pro příklad: bylo spočítáno, že jen německý daňový poplatník vložil do elektromobility do prosince roku 2023 v přepočtu přes 250 miliard korun! A až Spolkový ústavní soud, kvůli dluhové brzdě, loni zakázal navýšit dluh Německa o dalších 60 miliard eur (přes 1,5 bilionu korun) na zelenou politiku! Přijde vám to normální!?

Je evidentní, že se v bruselském sídle novodobých potentátů něco děje. Počátkem června budou volby! Desítky milionů občanů EU by měli dát jasně najevo, co si o této zvrácenosti myslí! A definitivně vypakovat tu chamraď, která si za peníze daňových poplatníků udělala z Evropy svoje zelené eldorádo! Ještě je čas leccos zachránit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Obsah je zabezpečený !!